Váš košík je prázdný.

Dopřejte si něco zdravého pro svou pokožku. Jestli si nevíte rady, zavolejte. Rádi vás uslyšíme.

+420 724 102 829
Po - Pá 9:00 - 14:00

Péče s biOrganicou krok za krokem

Péče s biOrganicou krok za krokem

Založení projektu biOrganica představovalo pro spolumajitelku Andreu Vaníčkovou nejprve příjemnou odbočku z drsného světa advokacie, ale ta brzy vedla k definitivnímu uzavření jedné životní kapitoly a cestě k sobě. Na ní prošla velkým vývojem názorů a nasbírala zajímavosti, o které by se s vámi ráda pravidelně podělila a otevřela tak diskusi o řadě „kosmetických pravd“.

Profesně jsem do voňavého světa péče spadla z čista jasna před devíti lety díky náhodnému setkání s bio kosmetikou Inlight a jejím zakladatelem, doktorem Marianem Spieziou. Šok z toho, co na sebe mažeme a jaká rizika jsou s tím spojená, mě před lety jako čerstvou maminku a aktivní advokátku vyprovokoval k tomu, abych se pustila do samostudia, analyzování složení a fungování kosmetiky a prezentování závěrů posledních šesti let hledání zejména na sociálních sítích.

Žádný učený z nebe nespadl, v tomto ohledu jsem ušla dlouhou cestu od radikálního „boje“ proti syntetické kosmetice po smířlivé dokládání zjevných benefitů kosmetiky přírodní. Chcete vědět, které z mých zjištění poslední doby považuji za nejzásadnější? To, že čistě přírodní kosmetika a ta konvenční syntetická jsou prostě dvě různé disciplíny, které stavějí péči na jiných principech. První vychází z přírody, druhá se stala fenoménem ve 20. století díky výrobě umělých látek. V současností je vnímám jako dvě cesty, každou s vlastními pozitivy i negativy. Je na svobodném uvážení, kterou z nich se chcete vydat, nebo zda budete čerpat z obou.

Zamyšlení nad zdánlivými samozřejmostmi


Během odpovídání na dotazy stovek zákazníků jsem si všimla, že lidé často stavějí svá rozhodnutí na informacích, které jsou jako „samozřejmé“ masově prezentovány dermatology či průmyslovými odborníky. Je tento pohled aplikovatelný obecně? Na jakoukoli kosmetiku?

biokosmetikou Inlight jsem zkrátka u řady „kosmetických faktů“ udělala opačnou zkušenost, což otevřelo řadu základních otázek. Svoje pochybnosti jsem začala pravidelně konzultovat se skvělými průvodci, jako je doktor Mariano Spiezia, ale i řada dalších odborníků a lidí s nadhledem. Právě díky nim jsem měla to štěstí a mohla si udělat ucelený pohled na problematiku.

A protože podobné otázky, jaké jsem si dříve kladla, opakovaně přicházejí i od zákazníků, poskládala jsem jednotlivé střípky dohromady do seriálu „Krok za krokem bio péčí“.

Co nečekejte?


Hned na úvod chci říct, že nechci seriál stavět na černobílém hanění syntetické kosmetiky, zatímco tu přírodní budu nekriticky stavět na piedestal. Nechci mentorovat, která z cest je lepší, protože pro každého je to jinak.

Nechci ale ani populisticky prezentovat, že v bio oblasti je vše zalité sluncem a cokoli je legálně povoleno, je neškodné a nezávadné. Na to jsem byla v advokacii příliš dlouho a již dávno nemám potřebu názorově vyhovět všem.

Otevírám diskuzi


Nejsem lékařka dermatoložka, nevystudovala jsem chemii ani kosmetickou péči. Přináším vám pouze osobní, možná menšinový názor, formulovaný přístupem biokosmetiky Inlight. K tomuto pohledu mi otevřel cestu její tvůrce – charismatický lékař Mariano Spiezia – a nadále mě na ní doprovází.

Nejsem objevitelkou těchto názorů, jen jsem o nich hluboce přesvědčená. Jsem připravená vám vysvětlit proč, otevřít s vámi diskusi, protože v obou cestách za krásou vnímám určité zmatení.

Andrea Vaníčková, spolumajitelka biOrganica

FOTO: MARTIN GOGA

Líbil se vám článek?
Sdílejte ho s přáteli

Příspěvek byl publikován 11. 05. 2020 / Rubriky: Blog

Magazine image

Stáhněte si poslední vydání magazínu biOrganica

biOrganica v médiích